Ulf Johansson-Werre
Piano, trombon & sång
Född: 1956-
 
 
Ulf Johansson-Werre föddes i Lövånger i Västerbotten men flyttade till Uppsala i sexårsåldern. Han startade som pianist men köpte som femtonåring en trombon, därför att han tyckte den var så fantastisk, sammetslen och romantisk i tonen samtidigt som det gick att spela tufft på den. Med sin stora artistiska och humoristiska framtoning, brillianta improvisationsförmåga och tekniska perfektion har han placerat sig bland Sveriges bästa musiker idag.
 
I början av 70-talet var han med i sju orkestrar och två körer samtidigt som han läste medicin. Han blev till slut trött av detta och kände att han måste ge musiken en rejäl chans, så han gjorde ett litet avbrott och började på Musikhögskolan. Sen fick Ulf Sverige-Amerika Stiftelsens musikstipendium och åkte till University of Pittsburgh på två år. Där bildade han också en egen trio, som framträdde på den berömda jazzklubben "The Encore".
 
  Ulf Johansson-Werre är idag en av vårt lands mest eftersökta och populära jazzpianister. Han är pianist av internationell klass men också en mycket god trombonist. En riktig speleman - som Arne Domnérus har sagt.